Už zase běhám :-)

07.02.2014 14:45

Únor 2014: Konečně začínám mít pocit, že zase běhám. Zpočátku, kdy trvalo oblékání se k běhu déle než samotný běh, jsem skoro ani nepostřehla, že trochu sportuji.  Po měsíci a půl se karta začíná obracet – běhám déle, než se na něj chystám J

Srpen 2013: Po vyřčení diagnózy zápal plic mi bylo jasné, že se sportováním je na nějakou dobu konec. Že se ta doba protáhne na pět měsíců, mě tehdy ani ve snu nenapadlo. 

Prosinec 2013: Koncem prosince jsem od lékařů slyšela onu vytouženou větu: „můžete pomalinku začít běhat.“ V duchu jsem zajásala, ale má radost byla zřejmě patrná i na venek, proto lékařka vzápětí dodala: „Ale ne trénovat!!! Běhat můžete, ale jen pro radost  - pomalu a málo. Postupně si přidávejte“.  Já jejich schválení sportu přesto považovala za startovní výstřel. Ale protože se znám, musela jsem si nastolit tvrdá pravidla, která musím dodržovat.

  • Začnu na deseti minutách indiánského běhu
  • Budu-li se cítit dobře, každý týden přidám dvě minuty.
  • V žádném případě nedovolím stanovené dávky překračovat.

Leden 2014: 3 km

Únor 2014: 4 km – začínám pociťovat onen známý a krásný pocit – při běhu si srovnám myšlenky v hlavě, vyčistím si myšlenky a je mi příjemně.